Wanneer ze jou de vraag stellen: wat is flyball? Waaraan denk je dan. De meesten denken aan een of andere balsport zoals voetbal, basketbal … Het is een thans een hondensport die eind jaren ’80 zijn weg heeft gevonden naar ons land via Amerika en Groot-Brittannië.

Flyball is de enige teamsport binnen de hondensporten. Het is een estafetterace tussen 2 teams. Het team bestaat uit balgekke honden die zo snel als ze kunnen een bal uit een box gaan halen en deze vliegensvlug naar hun baasje brengen.

Opstelling van een flyball-baan

Geschiedenis van flyball

Deze sport is ontstaan in Californië in de jaren ‘70. Herbert Wagner heeft voor het eerst flyball getoond tijdens een Johnny Carson(tonight) show wat door miljoenen Amerikanen werd bekeken. Niet lang daarna zijn verschillende hondentrainers en hondenclubs flyballapparaten gaan bouwen en gebruiken. In Noord-Amerika werd het zo populair, dat begin jaren ‘80 The North American Flyball Association(NAFA) werd opgericht met een wereldwijde autoriteit voor flyball.

Wij, flyball Wizards, nemen deel aan wedstrijden georganiseerd volgens het reglement van de K.K.U.S.H.( Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus).

Het kan ook minder serieus 😀 …